Woon je in de Beinum en vind je het leuk om je actief in te zetten voor de wijk?
Dat kan; Wijkraad Beinum is dringend op zoek naar nieuwe leden, die per direct kunnen aantreden.

Lid zijn van de Wijkraad is uitdagend vrijwilligerswerk. Samen met andere actieve bewoners draag je bij in de discussies over actuele zaken of gebeurtenissen in de wijk en communiceert in voorkomende gevallen met de gemeente Doesburg daarover.

De Wijkraad is op zoek naar vrijwilligers die zich, naast de hulp bij de organisatie van algemene activiteiten van de Wijkraad, willen specialiseren in een bepaald onderwerp of thema. Op dit moment zijn dat:

  • Communicatie: We zoeken een enthousiaste vrijwilliger die kennis heeft van communicatie en social media.
  • Verkeer: Wie wil zich inzetten voor het in kaart brengen van de “verkeersverbeterpunten” in de wijk.  Bij dit onderwerp horen ook praktische acties, zoals het organiseren van bijvoorbeeld de jaarlijkse fietsverlichtingsactie.
  • Nieuwe centrum Beinum: Er hard nagedacht over een nieuwe invulling van centrum Beinum. Dit onderwerp staat hoog op de agenda van de Wijkraad. Wie wil zich hier in verdiepen en zich er samen met de overige leden van de Wijkraad voor inzetten?
  • Groen en Milieu: Ook Groen milieu staat op de agenda van de Wijkraad. Wat kan de wijkraad hieraan bijdragen?
  • Jeugd: De jeugd van nu is de bewoner van de toekomst. Daarom moeten we ons ook inzetten voor de jeugd van de wijk. Wie heeft daar ervaring mee en wil zich inzetten voor de jeugd binnen de wijk.
  • Overig: Heb je geen tijd om je te verdiepen in een van bovenstaande onderwerpen, maar wil je wel een bijdrage leveren aan de Wijkraad? Ook dan kunnen we je hulp heel goed gebruiken!


Wat breng je mee als Lid van de Wijkraad?
Een goede dosis enthousiasme en betrokkenheid!! Samenwerken met andere vrijwilligers van de Wijkraad, spreekt je aan. Je hebt tijd om deel te nemen aan bijeenkomsten en de agenda en positief bij te dragen aan de discussies. Afhankelijk van je interesses, kun je je een onderwerp eigen maken en als “kartrekker” functioneren.

Meer informatie en vragen?
Heb je interesse om lid van de Wijkraad te worden, mail ons dan naar info@wijkraadbeinum.nl. Voor specifieke vragen kan je ook contact opnemen met Ilse Schrijver (secretaris@wijkraadbeinum.nl) of Dick Hoed (voorzitter@wijkraadbeinum.nl).

klik hier voor meer informatie

X